Basisinkomen

  • Basis inkomen is de belangrijkste pijler van Burger Belangen Nederland

  • Door een basis inkomen wordt armoede een term in plaats van werkelijkheid.
  • Armoede in algemeen en kinderarmoede in het bijzonder zal worden uitgeroeid.
  • Nederland is een van de rijkste landen ter wereld en nog is er veel armoede onder de bevolking.

De afgelopen regeringen hebben er voor gezorgd dat er een toename is armoede en verborgen armoede in Nederland. De grote bedrijven hoeven geen belasting te betalen; nee sterker nog Shell heeft in 2019 voor 10 miljoen euro aan subsidie ontvangen. De mensen die Nederland groot hebben gemaakt moeten rond zien te komen met een aow’tje en een klein pensioen. Een nieuwe bril of kunstgebit kunnen ze zich niet veroorloven. Door deze mensen heeft o.a. Mark Rutte 7 jaar kunnen studeren op kosten van de gemeenschap. Wat doet hij voor de studenten: niets ze mogen gaan lenen om te kunnen gaan studeren.

Mensen met een modaal inkomen komen in de schulden omdat ze de huur en het gas, water en licht niet meer kunnen betalen. Ze werken hard maar krijgen te weinig loon voor alle vaste lasten.

Mensen die hard werken worden als criminelen weggezet omdat ze een buitenlands klinkende naam hebben en krijgen geen opvang toeslag meer, nee ze moeten veel boete betalen terwijl zij hard werken en hun formulieren eerlijk invullen. Sommige mensen die bij de belasting werken zijn arrogante criminelen.

Weg met alle toeslagen, weg met het UWV en een groot gedeelte van de belastingdienst.

Iedereen een basisinkomen zodat men rond kan komen voor de meest basale benodigdheden zoals eten en een dak boven het hoofd.

Weg klein beetje kinderbijslag maar ook voor kinderen een basisinkomen.

Mensen met (alleen) een Nederlands paspoort komen hiervoor in aanmerking.

Mensen met een migratie achtergrond zijn welkom maar moeten wel het Nederlands burgerschap diploma halen en een Nederlands paspoort in bezit kunnen krijgen hierdoor. Zo niet dan ook geen basisinkomen.

Bedrijven die mensen in dienst nemen hoeven alleen maar het meer te betalen aan de werknemers; wel betalen ze de het basisinkomen van die mensen aan het rijk waar ze geen sociale lasten van hoeven te betalen. Mensen krijgen ook geen ww, ziektegeld of ander zins meer. Ook hiervan wordt het basisinkomen betaald. Mensen die zo een hoog inkomen hebben mogen zich zelf verzekeren voor als ze zonder betaald werk komen te zitten of ziek worden. Ook voor het extra pensioen kunnen mensen zich verzekeren.